Dag 5 – 1 april Van St. Louis naar Fanning (bij Cuba)

Nadat we in St. Louis de brug over de Mississippi zijn gepasseerd, hebben we Illinois verlaten en zijn we nu in onze tweede staat: Missouri.
St. Louis wordt/werd de ‘gateway to the west’ genoemd. Gelegen bij het punt  waar de rivieren Mississippi en Missouri bij elkaar komen, was de stad in de 19e eeuw een belangrijke plaats van waaruit pioniers de trek naar het Westen begonnen. Als symbool van die functie werd in 1964 de Gateway Arch gebouwd. Natuurlijk willen we dit herkenningspunt van dichtbij zien. Het betekent in de vroege morgen een fikse wandeling van zo’n drie kwartier van de camping naar de rivier. De 1,2 mijl van de campingbaas lijken wat optimistisch geschat. Ter plekke gaan we met het trammetje, dat in de binnenkant van de boog loopt in zo’n vier minuten naar boven. De cabine ziet er uit als een soort ei en voelt wat claustrofobisch aan maar het uitzicht boven over de rivier en over de stad vergoedt veel. Weer beneden lopen we nog wat rond en wandelen weer terug naar de camping.

Rond 12 uur rijdt de camper de camping af. We rijden terug naar de I-270 en wagen nu een poging om aan de Missourikant de Old Chain of Rocks Bridge te bekijken. Aan deze kant is de brug echter afgesloten; zo goed mogelijk maken we toch wat foto’s. Daarna staat de tweede Route66-attractie in St. Louis op het programma: Ted Drewes Frozen Custard, aan de andere kant van de stad. Tom-Tom brengt ons er feilloos. 


Daarna is het niet ver naar de I-44 naar het Westen. Geheel volgens de aanwijzingen van de ‘Here it is map’ pikken we bij exit 261 het oude tracé van de route 66 weer op. De route slingert zich hier beurtelings langs de Noord- of Zuidzijde van de Interstate 44. Er zijn hier minder herinneringen aan de oude weg te zien. 

In Cuba stoppen we even bij het oude Wagon Wheel Motel  en het nabij gelegen Barbecue-restaurant. In het stadje zijn ook weer mooie muurschilderingen te zien. Een bijzondere is die van een oude garage.: het gebouw is weg. Alleen een muur met daarop de voorstelling van het oude bedrijf staat nog fier overeind. Iets verderop passeren we een enorme schommelstoel, die als aandachtspunt dient voor de bijbehorende winkel.
muurschildering. De muur staat er nog, het bedrijf is weg.Zie een kleine Job bij een grote stoelVlakbij vinden we aan de overkant van de I-44 een kleine camping: Ladybug RV Park, geleid door een uiterst vriendelijk echtpaar.
Het valt ons al deze dagen al op: alle mensen die we ontmoeten zijn uiterst vriendelijk en behulpzaam en allemaal blij met een praatje. Als ze horen dat we route 66 rijden, staan ze ongevraagd al klaar met tips en folders.

Printfriendly