Dag 11 - 7 april Van Tucumcari (New Mexico) naar Santa Fé (New Mexico)

Alleen op de wereld. Zo voelen we ons vandaag hele stukken van de route die we rijden, dwars door New Mexico. Tot 1937 liep Route 66 een eindje voorbij Tucumcari met een bocht naar het Noord-Westen, naar Santa Fé. Een rancuneuze gouverneur schrapte later die ‘bocht’ en sindsdien liep de route rechtstreeks naar het Westen, naar Albequerque. Wij besluiten het oude tracé te rijden, ook omdat we Santa Fé niet willen missen.

Voor we vertrekken, kijken we op ons gemak rond op het stuk Route66 in Tucumcari. Er zijn hier heel niet alleen veel prachtige uithangborden van motels te zien, bijzonder gevormde winkeltjes maar ook heel veel mooie muuschilderingen.

Muurschildering

Muurschildering

Het Route66-gevoel strekt zich in deze stad zelfs uit tot de binnenzijde van de plaatselijke supermarkt, waar we een paar inkopen doen. Dat we in New Mexico zijn, is hier ook goed te zien aan het enorme assortiment chili-poeder in allerlei variëteiten.
Route 66 gaat vanaf hier weer afwisselend aan weerszijden van de Interstate en soms ook óp de Interstate, omdat deze nu  hele stukken over de oorspronkelijke route is gelegd.

De ‘loop’ naar Santa Fé voert kilometers lang over een gewone highway (vroeger dus Route66, maar het grootste deel van het oorspronkelijke tracé is onder het asfalt verdwenen. Er zijn nog wel enkele oude stukken, maar die zijn onverhard en daar wagen we ons niet op).

Highway of niet, we rijden hier vrijwel alleen. Links en rechts van ons strekt zich de prairie uit, met in de verte de roodachtige afgeplatte bergen.

Een geheel andere aanblik geven de Amerikaanse auto’s, die we bekijken in een klein automuseum in Santa Rosa. Hier blinkt het chroom je letterlijk tegemoet.


Voor de liefhebber: deze is te koop. Voor 130.000 dollar. Volledig gerestaureerd, dat wel. Koopje toch. 


Ook zijn we later in de middag nog net op tijd in Pecos om in het historische park aldaar de resten van een heel oude pueblo te zien.Daarna rijden we naar Santa Fé, naar camping Los Rancheros, waar we 3,5 jaar geleden ook waren.

Volgens de gidsen zitten we nu op 2435 kilometer. We moeten echter wel weer 100 kilometer terug naar Albequerque. 

Printfriendly