Dag 12 – 8 april Van Santa Fé naar Albequerque

We hebben vandaag niet zo’n grote afstand overbrugd maar toch is het een lange dag geworden.

Vanaf de camping zijn we naar het centrum van Santa Fé gereden. Santa Fé is een leuke stad met veel gebouwen van rode steen in pueblo-stijl. De stad wemelt van de winkels, restaurants en galeries, allemaal niet ver van de Plaza, het centrale plein. Onder de galerijen van dit plein verkopen indianen sieraden en lederwaren. Het ziet er allemaal heel kleurrijk uit.


In de middag rijden we Santa Fé uit, doen boodschappen bij de Walmart en rijden via de Turqoise Trail, een scenic byway, naar Albequerque. Het is een rustige weg, die volop icht geeft op de roze-rode rotsen van New Mexico. Onderweg stoppen we nog in Madrid, een schilderachtig en kleurrijk plaatsje, dat voornamelijk lijkt te zijn bevolkt door kunstenaars, die hun waren slijten aan de langskomende toeristen. 

Vanaf de Turqoise Trail rijden we via de Route66 Albequerque binnen. Dat betekent rijden langs de mijlenlange Central Avenue, waaraan tientallen motels, restaurants en benzinepompen lagen en liggen. We rijden de hele Central Avenue af en vinden aan de Westkant van de stad een plaatsje op het RV-Park en TradingPost Enchanted Trails.

Na het eten rijden we in het donker terug naar de stad om een flink deel van Central Avenue nog eens te rijden. Nu branden op veel plaatsen de neonreklames. Central Avenue is er beroemd om.


Hoewel het vandaag  best lekker warm is, stormt het ook flink. Ons gehele huis schudt  ervan. Tijdens onze tocht langs de Turqoise Trail zagen we ook enorme stofwolken. Je zag ze als een enorme rood-oranje vlek voort razen. Dit blijkt een gevolg van het feit dat het al drie jaar lang hier nauwelijks heeft geregend; de aarde is kurkdroog. 

Volgens de gids zitten we nu op 2573 kilometer van Chicago. Nog 1470 naar Santa Monica. 

Printfriendly