Dag 15 – 11 april Van Meteor Crater naar de Grand Canyon


Het is vandaag de dag van de ‘big holes in the ground’, zoals een obstinate puber het 5 jaar geleden bij de Grand Canyon uitdrukte. Eigenlijk rijden we vandaag nauwelijks Route 66 maar maken we twee 'ommetjes', naar 'big holes', dus.

Het eerste ‘big hole’ is de Meteor Crater, een paar mijl verwijderd van de camping. Het is een enorm gat met een doorsnede van meer dan een mijl, dat zo’n 50.000 jaar geleden is ontstaan door de inslag van een meteoriet. Er hoort een wetenschappelijke tentoonstelling bij, waarin wordt uiteengezet dat eerst werd gedacht dat het gat is ontstaan door een vulkanische uitbarsting maar dat in de vorige eeuw duidelijk is geworden dat het door een meteoriet veroorzaakt  moet zijn. We rijden daarna verder en  slaan vlak voor Falstaff rechtsaf om via weg 89 naar de Grand Canyon te rijden.


Het is een lange, saaie weg maar na zo’n 70 mijl  (al is het eerste stuk met de besneeuwde bergen in de verte wel mooi) rijden we via de Oostelijke ingang het National Park Grand Canyon binnen. We stoppen enige keren bij uitkijkpunten aan de South Rim  om naar de canyon (de tweede big hole van vandaag) te kijken. Het blijft een majestueus gezicht en de breedte en diepte van de canyon is nauwelijks te bevatten en eigenlijk ook niet op foto’s vast te leggen.

We vinden een plaatsje op Mather Campground. Dit is een heel eenvoudige camping, zonder aansluitpunten voor water en electriciteit maar wel fraai in het bos gelegen en vlak bij de village van Grand Canyon. Met de shuttlebus rijden we naar enige uitzichtpunten. Bij Bright Angel  kijken we naar de zonsondergang en gaan daarna in de lodge eten. De shuttlebus brengt ons weer terug naar de camping. We zijn bekaf, mede door de grote hoogte hier en rollen om kwart over negen ons bed in.

p.s. Op zo'n mooie National Park camping heb je geen internet; dit bericht wordt dus later geplaatst.


Printfriendly