Dag 24 – 20 april Sausilito en Meirwood


Samen met zoon  en op diens aanwijzingen  rijden we door de stad en over de Golden Gate brug naar Sausilito. Dit is een leuk jachthavenplaatsje, net ten noorden van SFO. De sfeer is er duidelijk welvarend met leuke winkeltjes en restaurantjes maar tegelijkertijd ook heel relaxt. We brunchen er lekker in het zonnetje en rijden dan naar Meir Woods.
Daar staan de Redwood-trees, familie van de sequoia’s. Het is de enige plaats in de VS waar deze enorm hoge en ook flink dikke bomen groeien. Met ons hebben trouwens nog veel mensen het plan om op deze zonnige zaterdag daar heen te rijden. De rit
er naar toe kost door de files veel tijd maar het National Park is zeker de tocht waard. We maken er een hike, steeds berg op. Eenmaal boven hebben we tussen de bomen door zicht op de oceaan. Een inspannende maar prachtige wandeltocht.


Daarna rijden we terug naar SFO. ’s Avonds gaan we uit eten in de wijk Mission, dé uitgaanswijk voor jonge mensen. Daarna weer door het zeer heuvelachtige SFO terug naar huis. Vlakbij KJ’s huis is bijvoorbeeld een enorm steile helling: je stort je met auto en al naar beneden, stopteken en dan aan de andere kant van de zijstraat weer even steil omhoog. Goed te doen met de auto maar best een flinke klim als je naar de hoofdstraat in zijn wijk wilt wandelen, zoals we gisteren deden. 

Printfriendly