Dag 25 en 26 – 21 en 22 april San Francisco en Santa Cruz


Zondag gaan we met zoon de stad in. Het is het voordeel om met een ‘local’ op stap te zijn; die kent precies de tram- en buslijnen. Zo gaan we met de tram naar downtown. Daar lopen we door de
winkelstraten, kijken op Union Square en wandelen dan door de Chinese wijk, Chinatown.

Union Square


We verwonderen ons over alle goederen die er worden aangeboden en zien onder meer in verschillende winkels zeer kunstig gesneden stukken ivoor.  We nemen maar aan dat die olifantentanden al zijn ‘geoogst’ voordat daar een verbod op kwam. In een zijstraat weet onze ‘local’ feilloos het fabriekje van Chinese gelukskoekjes te vinden.


uitgesneden ivoor
fabriek van Chines gelukskoekjes

De straten zijn soms steil


Daarna varen we met een bootje naar het Alcatraz-eiland. Meer dan dertig jaar was dit een zwaar bewaakte gevangenis, waar de zwaarste criminelen hun straf moesten uitzitten. Geen pretje als je de cellen bekijkt. Het gevangeniseiland is onder meer bekend doordat Al Capone er gevangen zat en Robert Stroud, de Birdman.

luchtplaats

Telegraaf toren


Als we weer terug in de stad zijn, klimmen we nog (vele honderden treden) naar de telegraaftoren, waarvandaan je een mooi uitzicht over de stad en de baai hebt. We sluiten de dag af met lekker eten in Zuni, weer zo’n restaurant dat we als toerist nooit zouden vinden.

Maandag moet zoon gewoon werken en amuseren wij onszelf. We rijden 

Een hamburger van een halve pound


via highway 1 weer langs de kust een stukje naar het Zuiden, naar Santa Cruz, de badplaats waar ene Jack O’Neill onder meer het surfen promootte. We wandelen er langs de kermis-attracties op de boardwalk en over de pier. In de middag rijden we via State-parks naar zoons werk en weer terug naar San Francisco. 

Printfriendly