Dag 27 - 23 april San FranciscoGewapend met onze in het weekeinde opgedane kennis en een kaart van San Francisco gaan we met het openbaar vervoer naar de stad. Als echte toeristen nemen we daar op Powell de cablecar naar Fishermans Wharf. 
Natuurlijk is Fishermans Wharf en omgeving ook super-toeristisch maar een bezoek aan dit opgeknapte havengebied met pier vol winkels en restaurantjes hoort er toch bij. We kijken er naar de zzehonden bij pier 39. We lopen er gezellig een paar uur rond en laten ons met de volgende  cablecar naar Lombardstreet brengen. Ook zo’n punt dat er bij hoort: auto’s kruipen hier al zig-zaggend de steile helling af. Overigens zijn deze haarspeldbochten wel bijzonder in deze stad; op vele plekken gaan de straten gewoon recht omhoog en recht omlaag de hellingen op en af.  Met twee flinke busritten belanden we daarna in Golden Gate Park. Een enorme groene rechthoek, aan de westkant van de stad en groter dan Central Park in New York. Er staan musea en hier ligt ook de beroemde Japanse tuin. Omdat het al later op de middag is, vinden we het niet meer de moeite om daar de entree voor te betalen; dat bezoek moet wachten tot een volgende keer. Net zoals er nog veel is te zien in deze stad met zijn heuvelachtige straten en vaak prachtige huizen.
Tram en bus brengen ons weer terug naar Noe Valley, KJ’s buurtje. In deze vriendelijke buurt maken we ook nog wat foto’s.


Printfriendly