Dag 13 – 9 april Van Albequerque naar Gallup


Na de stormen van gisteren is het vandaag gaan regenen en soms zelfs sneeuwen en hagelen.
Met dit weer hebben we geen zin om weer vele mijlen terug te rijden naar downtown Albequerque. In plaats daarvan kijken we een tijdje rond in de Campo World, pal naast onze camping. Daarna rijden we weer route 66. De weg voert weer grotendeels langs de Interstate en soms moeten we ook een stukje Interstate zelf rijden, omdat het oude tracé niet meer bestaat of voor ons met de camper niet berijdbaar is. We komen door pueblo’s, indianengebied. Overigens lijken die dorpjes in de verste verte niet op de prachtige binnenstad van Santa Fé. Hier, op het platteland bestaat zo’n pueblo uit een verzameling vaak armoedige, houten huisjes met daar tussen veel oude auto’s. Het landschap is mooi, met de rode mesa’s aan onze rechterhand. Route 66 is hier vooral veel vergane glorie: oude, vervallen motels, dichtgespijkerde tradingposts en autokerkhoven. 
Maar tussen de plaatsjes is daar steeds het majestueuze landschap.
De spoorlijn is nooit ver weg en we zien weer diverse enorm lange goederentreinen, met drie of vier locomotieven ervoor.


Ook passeren we de continental divide: het water stroomt hier aan de ene kant naar de Stille Oceaan en aan de andere kant naar de Golf van Mexico.

De grootste plaats is Gallup. Het is er levendig en heeft een Western-achtige sfeer met veel motels, een prachtig hotel en een theater. Ook zien we hier veel winkels met kleden, aardewerk en juwelen van de Indianen. We lopen er met plezier langs. Indianen brengen hier ook hun juwelen als onderpand voor een lening, een pawn. Als die lening niet op tijd wordt afbetaald, worden de sieraden te koop gezet. Het moet vaak voorkomen, gezien het enorme assortiment kettingen, armbanden, ceintuurs, ringen en oorbellen in turkoois, bloedkoralen en zilver, dat we bij een van de winkels in de ‘pawn’-afdeling zien liggen. En ook hier weer muurschilderingen, in indianenstijl dit keer. 

Gezien het weer hebben we geen zin meer om nog door te rijden naar Holbrook in Arizona. We vinden een plaatsje voor de nacht op USA RVpark,  een paar mijl buiten Gallup.

De gids geeft aan: 2842 kilometer vanaf Chicago. 

Printfriendly